Om Jerry

Jag har 38 års erfarenhet av styrketräning och 18 års erfarenhet av landsvägscykling. Jag har drivit gym i 12 år, utbildat styrketräningsinstruktörer i 8 år, utbildat cykelinstruktörer i 4 år, varit styrketräningsinstruktör i 12 år, varit cykelinstruktör i 8 år och lett över 1500 cykelklasser, varit personlig tränare i 3 år och rehabiliterat idrottare i 6 år. Jag har arbetat större delen av mitt yrkesverksamma liv i träningsbranschen.

Jag startade David Träningscenter i Karlskoga 1988 och drev det till 2000. Jag utbildade styrketräningsinstruktörer för David Sweden mellan 1992 och 2000. Jag utbildade cykelinstruktörer för Nordic Gym mellan 2001-2005. Våren 2016 utbildade jag cykelinstruktörerna på Malkars Träningcenter.

Jag är längdskidåkare och terränglöpare från början och har tävlat i bodybuilding. Idag styrketränar jag och cyklar landsvägscykel. Jag har rehabiliterat landslagsidrottare och allsvenska fotbollsspelare. Jag har varit styrkecoach för världsmästare, landslagsidrottare och allsvenska fotbollsspelare. Jag har utvecklat en innovativ metod för att rehabilitera muskulära överbelastningsskador. Jag har en hög kompetens inom styrketräning. Jag är troligtvis Sveriges främsta expert på 4×4 intervaller. Idrott, träning, kost och hälsa är mina stora intressen. Jag har skrivit artiklar för Kurera och tyngre. Länkar till dem finns på min Facebook sida. Min filosofi är att den som inte utvecklar sig själv avvecklar sig själv.