Rehabilitering

Bildresultat för knee pain

Jag rehabiliterar muskulära överbelastningsskador
De flesta smärtor i nacke, axlar, rygg, höft, knä och fot har muskulära orsaker som orsakar biomekaniska problem som kan åtgärdas med rätt diagnos, behandling, aktivering och styrketräning.

Jag behandlar följande symptom:
Ryggskott, ryggsmärtor, diskbråck, anterior femoral glide syndrom, höftsmärtor, piriformis syndrom/falsk ichias, ljumskskador, sports hernia, muskelbristningar i hamstrings, muskelbristningar i lårets framsida, löparknä, hopparknä, smärtor i knäskålssenan, knäsmärtor, smärtor i benhinnor, smärtor i hälsenor och plantar fasciit/hälsporre, inklämning i axelleden, frozen shoulder, kalkaxel, simmaraxel, whiplash skador, huvudvärk, spänningshuvudvärk, migrän, nackspärr, stelhet i nacken, nacksmärtor, musarm/tennisarmbåge och golfarmbåge.

Överbelastningsskador orsakas av muskulär dysfunktion
När en muskel är dysfunktionell kompenserar andra muskler och blir överbelastade. Överbelastade muskler blir spända. Muskelspänningen orsakar ömhet och smärta i muskelfästet. Jag gör muskelfunktionstester för att ta reda på vilka muskler som är hämmade. Jag palperar de muskler som är synergister till de muskler som är dysfunktionella för att ta reda på vilka muskler som har kompenserat och vilka som orsakar symptomen.

Jag behandlar dina symptom
Jag behandlar dina symptom så att du blir smärtfri. Jag behandlar de muskler som har kompenserat, blivit överbelastade och ger symptom. Jag helrenoverar dina överbelastade muskler till nyskick.

Jag åtgärdar även orsaken
Rehabiliterad betyder återställd. Du är inte rehabiliterad när du inte har ont längre, du är rehabiliterad när din kropp fungerar som den ska igen. Jag åtgärdar därför även orsaken till överbelastningen så att du inte får tillbaka dina symptom eller får andra symptom. Det går inte att aktivera överbelastade muskler. Muskler som är överbelastade är hämmade. Jag behandlar de muskler som är hämmade för att minska muskelspänningen och återställa normal muskeltonus så att hämningen släpper. Jag lär dig sedan aktiveringsövningar som du gör dagligen för att aktivera de muskler som har varit hämmade så att de kan utveckla full kraft och inte blir trötta av minsta ansträngning. När din kropp fungerar som den ska igen följer jag med dig in i gymmet och lär dig övningar så att du snabbt blir stark i de muskler som har varit hämmade igen.

Innovativ rehabilitering
Glöm traditionell, urtråkig och ineffektiv rehab. Jag använder innovativ rehabilitering. Jag använder inte antiinflammatoriska läkemedel, smärtlindring, vila, stretching, gummiband eller så kallade rehabövningar. Jag praktiserar den modernaste rehabiliteringsmetoden i världen. Mina verktyg är muskelfunktionstester, palpation, mjukdelsbehandling, aktiveringsövningar och styrketräning med fria vikter. Jag minskar den muskelspänning som orsakar smärtan och ser till att din kropp fungerar som den ska istället så att du kan träna effektivt och bli stark.

Den enda bieffekt du får är att din prestationsförmåga ökar
Den enda bieffekt du får av min behandling är att din prestationsförmåga ökar. När din kropp fungerar som den ska igen arbetar rätt muskler och du får ett helt annat löpsteg och mycket mer framåtdrivande kraft. Din kropp blir mottaglig för träning och svarar på belastning. Friidrottaren Erika Lindeblad sprang 20 sekunder snabbare per kilometer efter att jag hade rehabiliterat henne. Läs artikeln ”Erika Lindeblad springer igen efter ljumskskada” på den här sidan. Marcus Nilsson, tiokampare i landslaget kastade fem meter längre i spjut efter att jag hade rehabiliterat hans axel. Läs artikeln: ”Marcus Nilsson klarade EM-kvalgränsen”. Löpartjejen Linnea Månsson körde höftlyft med axlarna mot en bänk med 105 kilo efter 43 träningspass när jag hade fått hennes sätesmuskler att fungera igen. En cyklist kunde utveckla 54 watt mer efter att jag hade fått hans hämmade sätesmuskler att fungera.

Jag löser ”de omöjliga fallen”
Jag löser ”de omöjliga fallen”. Jag räddar idrottskarriärer. Jag hjälper idrottare från skador till personbästa på rekordtid. Jag rehabiliterar landslagsidrottare, allsvenska fotbollsspelare, löpare, cyklister, simmare, triatleter, friidrottare, skidåkare, fotbollsspelare, andra idrottare, elitidrottare, elitmotionärer och dig.