Rehabilitering

Bildresultat för knee pain

Vi rehabiliterar muskulära överbelastningsskador
De flesta smärtor i nacke, axlar, rygg, höft, knä och fot har muskulära orsaker som orsakar biomekaniska problem som kan åtgärdas med rätt diagnos, behandling, aktivering och styrketräning.

Vi behandlar följande symptom:
Ryggskott, ryggsmärtor, diskbråck, anterior femoral glide syndrom, höftsmärtor, piriformis syndrom/falsk ichias, ljumskskador, sports hernia, muskelbristningar i hamstrings, muskelbristningar i lårets framsida, löparknä, hopparknä, smärtor i knäskålssenan, knäsmärtor, smärtor i benhinnor, smärtor i hälsenor och plantar fasciit/hälsporre, inklämning i axelleden, frozen shoulder, kalkaxel, simmaraxel, whiplash skador, huvudvärk, spänningshuvudvärk, migrän, nackspärr, stelhet i nacken, nacksmärtor, musarm/tennisarmbåge och golfarmbåge.

Överbelastningsskador orsakas av muskulär dysfunktion
När en muskel är dysfunktionell kompenserar andra muskler och blir överbelastade. Överbelastade muskler blir spända. Muskelspänningen orsakar ömhet och smärta. Vi gör muskelfunktionstester för att ta reda på vilka muskler som är hämmade. Vi palperar de muskler som är synergister till de dysfunktionella musklerna för att ta reda på vilka muskler som har kompenserat och vilka som orsakar symptomen.

Vi behandlar först dina symptom
Vi behandlar först dina symptom så att du blir smärtfri. Vi behandlar de muskler som har kompenserat, blivit överbelastade och ger symptom. Vi helrenoverar dina överbelastade muskler till nyskick.

Vi åtgärdar även orsaken
Rehabiliterad betyder återställd. Du är inte rehabiliterad när du inte har ont längre, du är rehabiliterad när din kropp fungerar som den ska igen. Vi åtgärdar därför även orsaken till överbelastningen så att du inte får tillbaka dina symptom eller får andra symptom. Det går inte att aktivera överbelastade muskler. Muskler som är överbelastade är neurologiskt hämmade. Vi behandlar de muskler som är hämmade för att eliminera muskelspänningen så att normal muskeltonus och cirkulation återställs och den neurologiska hämningen släpper. Vi aktiverar dem sedan med aktiveringsövningar så att musklerna kan utveckla full kraft och inte blir trötta av minsta ansträngning. När din kropp fungerar som den ska igen följer vi med dig in i gymmet och lär dig övningar så att du snabbt blir stark i de muskler som har varit hämmade igen.

Innovativ rehabilitering
Glöm traditionell, urtråkig och ineffektiv rehab. Vi använder innovativ rehabilitering. Vi använder inte antiinflammatoriska läkemedel, smärtlindring, vila, stretching, gummiband eller så kallade rehabövningar. Vi praktiserar den modernaste rehabiliteringsmetoden i världen. Våra verktyg är muskelfunktionstester, palpation, mjukdelsbehandling, aktiveringsövningar och styrketräning med fria vikter. Vi eliminerar den muskelspänning som orsakar smärtan och ser till att din kropp fungerar som den ska istället så att du kan träna effektivt och bli stark.

Den enda bieffekt du får är att din prestationsförmåga ökar
Den enda bieffekt du får av vår behandling är att din prestationsförmåga ökar. När din kropp fungerar som den ska igen arbetar rätt muskler och du får ett helt annat löpsteg och mycket mer framåtdrivande kraft. Din kropp blir mottaglig för träning och svarar på belastning. Friidrottaren Erika Lindeblad sprang 20 sekunder snabbare per kilometer efter att vi hade rehabiliterat henne. Läs artikeln ”Erika Lindeblad springer igen efter ljumskskada” på den här sidan. Marcus Nilsson, tiokampare i landslaget kastade fem meter längre i spjut efter att vi hade rehabiliterat hans axel. Läs artikeln: ”Marcus Nilsson klarade EM-kvalgränsen”. Löpartjejen Linnea Månsson körde höftlyft med axlarna mot en bänk med 105 kilo efter 43 träningspass när vi hade fått hennes sätesmuskler att fungera igen. En cyklist kunde utveckla 54 watt mer efter att vi hade fått hans hämmade sätesmuskler att fungera.

Vi löser ”de omöjliga fallen”
Vi löser ”de omöjliga fallen”. Vi räddar idrottskarriärer. Vi hjälper idrottare från skador till personbästa på rekordtid. Vi rehabiliterar landslagsidrottare, allsvenska fotbollsspelare, löpare, cyklister, simmare, triatleter, friidrottare, skidåkare, fotbollsspelare, andra idrottare, elitmotionärer, elitidrottare och dig.