Rehabilitering

Bildresultat för knee pain

Vi rehabiliterar muskulära överbelastningsskador
Vi behandlar muskulära överbelastningsskador orsakade av muskulär dysfunktion. De flesta smärtor i nacke, axlar, rygg, höft, knä och fot har muskulära orsaker som skapar biomekaniska problem som kan åtgärdas med rätt diagnos, behandling, aktivering och styrketräning.

Vi behandlar följande symptom
Vi rehabiliterar följande symptom: ryggskott, ryggsmärtor, diskbråck, anterior femoral glide syndrom, höftsmärtor, piriformis syndrom/falsk ichias, ljumskskador, sports hernia, muskelbristningar i hamstrings, muskelbristningar i lårets framsida, löparknä, hopparknä, smärtor i knäskålssenan, knäsmärtor, smärtor i benhinnor, smärtor i hälsenor och plantar fasciit/hälsporre, inklämning i axelleden, frozen shoulder, kalkaxel, simmaraxel, whiplash skador, huvudvärk, spänningshuvudvärk, migrän, nackspärr, stelhet i nacken, nacksmärtor, musarm/tennisarmbåge och golfarmbåge.

Vi använder innovativ rehabilitering
Vi använder innovativ rehabilitering. Vi praktiserar den modernaste rehabiliteringsmetoden i världen. Våra verktyg är muskelfunktionstester, palpation, mjukdelsbehandling, aktiveringsövningar och styrketräning.

Vi gör muskelfunktionstester
Muskulära överbelastningsskador orsakas av muskulär dysfunktion. Vi gör muskelfunktionstester för att ta reda på vilka muskler som är hämmade. Muskelspänning orsakar ömhet och smärta. Vi palperar de muskler som har kompenserat för att ta reda på vilka muskler som har kompenserat och vilka som orsakar symptomen.

Vi aktiverar hämmade muskler
Vi åtgärdar orsaken till dina besvär, smärtor och skador, inte bara dina symptom. Vi behandlar orsaken till överbelastningen så att du inte får tillbaka dina symptom eller får andra symptom. Vi åtgärdar kompensatoriska rörelsemönster genom att återställa normal muskelfunktion. Vi behandlar de muskler som är hämmade så att den neurologiska hämningen släpper, de kan utveckla full kraft och inte blir trötta av minsta ansträngning. Det innebär att muskelspänningen släpper så att normal muskeltonus återställs och cirkulationen ökar. Vi aktiverar sedan musklerna med aktiveringsövningar.

Vi renoverar överbelastade muskler
Vi behandlar dina symptom så att du blir smärtfri. Vi behandlar de muskler som har kompenserat, blivit överbelastade och ger symptom. Vi helrenoverar dina överbelastade muskler till nyskick.

Den enda bieffekt du får är att din prestationsförmåga ökar
Den enda bieffekt du får av vår behandling är att din prestationsförmåga ökar. När din kropp fungerar som den ska igen får du ett helt annat löpsteg och mycket mer framåtdrivande kraft. Din kropp blir mottaglig för träning och svarar på träning. Friidrottaren Erika Lindeblad sprang 20 sekunder snabbare per kilometer efter att vi hade rehabiliterat henne. Läs artikeln ”Erika Lindeblad springer igen efter ljumskskada” på den här sidan. Marcus Nilsson, tiokampare i landslaget kastade fem meter längre i spjut efter att vi hade rehabiliterat hans axel. Läs artikeln: ”Marcus Nilsson klarade EM-kvalgränsen”.

Vi löser ”de omöjliga fallen”
Vi löser ”de omöjliga fallen”. Vi räddar idrottskarriärer. Vi hjälper idrottare från skador till personbästa på rekordtid. Vi rehabiliterar landslagsidrottare, allsvenska fotbollsspelare, löpare, cyklister, simmare, triatleter, friidrottare, skidåkare, fotbollsspelare, andra idrottare, elitmotionärer, elitidrottare och dig.