Prestationsutveckling

Har du planat ut i din träning?
Får du inte resultat av din träning? Kan du inte öka effekten när du intervalltränar på cykel? Kan du inte öka hastigheten när du springer intervaller? Blir du inte starkare i gymmet? Då har du troligtvis muskler som är hämmade. När muskler är hämmade kompenserar andra muskler och blir överbelastade. De hämmade och överbelastade musklerna sätter ned din prestationsförmåga kraftigt. Om du har hämmade muskler planar dina träningsresultat ut förr eller senare. Då hjälper det inte att du varierar din träning. Din kropp svarar på en enda sak och det är belastning. Den vet inte hur du tränar. Den vet bara hur mycket du belastar den. Om din kropp fungerar som den ska och du belastar den tillräckligt ger din träning resultat.

Syrar dina muskler igen?
Får du mjölksyra i dina lår innan du får upp pulsen när du intervalltränar och tävlar? Då har du troligtvis muskler som är hämmade och då har andra muskler kompenserat och blivit överbelastade. Muskler som är hämmade och överbelastade kan inte utveckla kraft, blodcirkulationen i dem är hämmad vilket innebär att mjölksyra ansamlas och att du blir trött snabbt. Återhämtningen tar lång tid och då får du inga resultat av din träning. Har du gjort ett fysiologiskt test som visar att din puls sjunker snabbt när belastningen minskar men inte mjölksyranivåerna i ditt blod. Har du fått rådet att tröskelträna istället för att intervallträna? Blodcirkulationen är dålig i muskler som är överbelastade och då sjunker din puls snabbt men inte mjölksyran. Det är bara ditt hjärtas pumpförmåga och dina musklers maximala styrka som ska begränsa din prestationsförmåga, inte hämmade muskler med låg kraftutveckling och överbelastade muskler med dålig blodcirkulation.

“-Det finns ingen utrustning jag kan köpa som kan öka min prestationsförmåga lika mycket som de här behandlingarna!”

En av våra klienter som är triatlet

“-Jag hade aldrig kunnat träna mig till de här resultaten!”

Samma triatlet 

Jag aktiverar dina hämmade muskler
Personbästa börjar med en fungerande kropp. För att du ska kunna träna hårt, få optimal effekt av din träning, kunna prestera maximalt och slippa skador måste din kropp fungera som den ska. Om du har hämmade muskler och överbelastade muskler måste det åtgärdas först. Jag hjälper dig att åtgärda det. Det är bättre att du får det åtgärdat innan du blir skadad. Jag gör muskelfunktionstester på dig, aktiverar de muskler som är hämmade och återställer blodcirkulationen i de muskler som är överbelastade.

“-Jag springer tjugo sekunder snabbare per kilometer och jag har inte börjat träna än!”

Friidrottstjej som vi rehabiliterade från ljumskskador

“-Han kastade fem meter längre i spjut när du hade rehabiliterat hans axel!”

Pappan till en tiokampare i landslaget

Jag gör din kropp mottaglig för träning
En fungerande kropp är stark och uthållig men framförallt är den mottaglig för träning och svarar på träning så att du kan bli ännu starkare och uthålligare. Jag optimerar din prestationsförmåga. Det är mycket roligare att träna och tävla med en kropp som svarar på träningen och som kan prestera på tävling.