Prestationsutveckling

Har du planat ut i din träning?
Får du inte resultat av din träning? Kan du inte öka effekten när du intervalltränar på cykel? Kan du inte öka hastigheten när du springer intervaller? Blir du inte starkare i gymmet? Då har du troligtvis muskler som är hämmade. När muskler är hämmade kompenserar andra muskler och blir överbelastade. De hämmade och överbelastade musklerna sätter ned din prestationsförmåga kraftigt. Om du har hämmade muskler planar dina träningsresultat ut förr eller senare. Det hjälper inte att du varierar din träning.

Syrar dina muskler igen?
Syrar dina lårmuskler igen innan du får upp pulsen när du kör intervaller på cykel? Springer du med tunga ben? Blir du inte starkare när du styrketränar? Tar din återhämtning lång tid? Får du inga resultat av din träning? Då har du muskler som är hämmade och andra muskler kompenserar och blir överbelastade och spända. Muskler som är hämmade och överbelastade kan inte utveckla kraft. Har du gjort ett fysiologiskt test som visar att din puls sjunker snabbt när effekten eller farten minskar men inte mjölksyranivåerna i ditt blod? Har du fått rådet att tröskelträna istället för att intervallträna? Muskler som är överbelastade är spända och muskler som är spända har dålig blodcirkulation. Det innebär att mjölksyra ansamlas och att du snabbt blir trött. Då sjunker din puls snabbt när du sänker effektren eller farten men inte mjölksyran. Det är bara ditt hjärtas pumpförmåga och dina musklers maximala styrka som ska begränsa din prestationsförmåga, inte hämmade muskler med låg kraftutveckling och överbelastade muskler med låg kraftutveckling och dålig blodcirkulation.

“-Det finns ingen utrustning jag kan köpa som kan öka min prestationsförmåga lika mycket som de här behandlingarna!”

-En av mina klienter som är triatlet

“-Jag hade aldrig kunnat träna mig till de här resultaten!”

-Samma triatlet 

Jag aktiverar dina hämmade muskler
Personbästa börjar med en fungerande kropp. För att du ska kunna träna hårt, få optimal effekt av din träning, kunna prestera maximalt och slippa skador måste din kropp fungera som den ska. Om du har hämmade muskler och överbelastade muskler måste det åtgärdas först. Jag hjälper dig att åtgärda det. Det är bättre att du får det åtgärdat innan du blir skadad. Jag gör muskelfunktionstester, återställer normal muskeltonus, aktiverar de muskler som är hämmade och återställer normal muskeltonus och normal blodcirkulation i de muskler som är överbelastade.

Jag hjälper dig att öka din prestationsförmåga genom att funktionsopimera dina muskler
Friidrottaren Erika Lindeblad sprang 20 sekunder snabbare per kilometer efter att jag hade fått hennes muskler att fungera trots att hon inte hade tränat på åtta veckor. Läs artikeln “Erika Lindeblad springer igen efter ljumskskada” på den här sidan. Marcus Nilsson, tiokampare i landslaget kastade fem meter längre i spjut när jag hade rehabiliterat hans axel. “Marcus Nilsson klarade EM-kvalgränsen”. Löpartjejen Linnea Månsson ökade styrkan i höftlyft från 30 till 105 kilo på 43 träningspass när jag hade fått hennes sätesmuskler att fungera igen. En duktig elitmotionär som är cyklist kunde utveckla 54 watt mer efter att jag hade fått hans sätesmuskler att fungera.

Jag gör din kropp mottaglig för träning
En fungerande kropp är stark och uthållig men framförallt är den mottaglig för träning och svarar på träning så att du kan bli ännu starkare och uthålligare. Jag optimerar din prestationsförmåga. Det är mycket roligare att träna och tävla med en kropp som svarar på träningen och som kan prestera på tävling.