Rehabilitering

Har du ont i leder, muskelfästen eller muskler?
Har du ont i nacke, axlar, armbåge, händer, rygg, höft, ljumske, knä, vader, hälsena eller fot?

Har du stretchat och använt läkemedel utan att bli smärtfri?
De flesta överbelastningsskador som idrottare drabbas av orsakas inte av yttre faktorer utan av inre faktorer. De orsakas inte av för mycket träning utan av dysfunktionella muskler. När en muskel är hämmad kompenserar andra muskler och blir överbelastade. Överbelastningsskador orsakas inte av korta muskler. En muskel kan inte bli kort. En överbelastad muskel blir spänd och upplevs som kort. En spänd muskel orsakar ett mekaniskt drag i sitt muskelfäste vilket aktiverar smärtreceptorer. Det går inte att stretcha bort muskelspänningen. Om du stretchar en hämmad muskel blir den ännu mer hämmad. Om du stretchar en överbelastad muskel blir den ännu mer spänd. Antiinflammatoriska läkemedel, kortisonsprutor och vila hjälper inte eftersom det inte är någon inflammation eller någonting som är trasigt som behöver läka.

Har du rehabtränat och fått ännu mer ont?
Rehabträning fungerar inte vid muskulär överbelastning eftersom muskeln inte är svag utan dysfunktionell. En muskel kan inte helt plötsligt bli svag. Det går inte att aktivera muskler som är spända och det går inte att träna muskler som inte fungerar. Det går inte att träna bort spänningen i överbelastade muskler och det går inte att träna så att musklerna börjar fungera. Rehabträning för muskulära överbelastningsskador finns därför inte. Om du symptombehandlar, smärtlindrar, stretchar, core tränar och stabiliseringstränar muskler som är hämmade eller överbelastade förvärras överbelastningen och dina muskler blir ännu mer spända.

Vi hjälper dig
Om du har ont i leder, muskler och muskelfästen ska du boka tid hos oss. Vi har specialiserat oss på att rehabilitera muskulära överbelastningsskador. Vi gör muskelfunktionstester och undersöker dina muskler. Vi använder en innovativ metod i tre steg för att rehabilitera muskulära överbelastningsskador. Det krävs mjukdelsbehandling för att återställa normal muskeltonus, aktiveringsövningar för att aktivera hämmade muskler och effektiv styrketräning för att återställa musklernas styrka och i den ordningen. Vi behandlar inte bara symptom, vi åtgärdar orsaken. Rehabiliterad betyder återställd och du är inte återställd förrän dina muskler har normal muskeltonus och normal funktion. Dina muskler måste fungera för att din prestationsförmåga ska vara optimal och för att du inte ska få ont eller blir skadad. Vi finns för dig som vill bli rehabiliterad på riktigt.

Vi får 95% av våra klienter på rekommendation, de andra hittar den här sidan.

Skriv och berätta var du har ont så ringer vi upp dig.